אוכל
צילום׃ David Loftus, GettyImages IL

סלט חומוס ותרד

הירקות מוקפצים יחד במחבת

ליה אור | mako | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

כוס חומוס, או תערובת של חומוס ושעועית, מושרים ללילה
2 כפות שמן זית
בצל גדול
3 שיני שום
חבילה גדולה של עלי תרד
תבלינים: מלח, פלפל לבן, הל טחון, מעט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מסננים את החומוס ומעבירים לסיר. ממלאים במים ומוסיפים את הסודה לשתייה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהחומוס מתרכך.2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.3. שוטפים היטב את עלי התרד, מוסיפים למחבת ומאדים למשך 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ונהיים סמרטוטיים למראה. מתבלים ומערבבים.4. כשהחומוס מוכן מסננים אותו מהנוזלים ומעבירים למחבת עם התרד. מערבבים ומגישים.