אוכל

סלט ניסואז

הסלט הצרפתי המסורתי

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 14/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס שעועית ירוקה טרייה
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
2 עגבניות גדולות ובשלות, חתוכות לשמיניות
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
חצי כוס זיתים שחורים טובים (למשל קלמטה)
1 קופסה קטנה פילה אנשובי בשמן (ללא השמן)
רבע כוס צלפים
שליש כוס שמן זית
לימון אחד חצוי
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם (בנתח אחד, מלבני ויפה) פילה טונה
4 כפות שמן זית לטיגון הטונה

אופן ההכנה:

1 חולטים את תרמילי השעועית הירוקה, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. 2. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מוסיפים מלח ומעט פלפל וגם 5 כפות שמן (אפשר להשתמש בשמן של האנשובי לטעם ים חזק). מערבבים בעדינות. 3. מסדרים את הירקות, הביצה, האנשובי, הזיתים והצלפים בקבוצות בצלחת הגשה רחבה. 4. ממליחים ומפלפלים את נתח הטונה. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת. צורבים שתי דקות מכל צד. 5. מוציאים, מניחים להצטנן מעט ופורסים לפרוסות עבות. מסדרים בצלחת וסוחטים לפחות חצי לימון מעל כל הסלט. יוצקים גם את שליש כוס שמן הזית, ממליחים, מפלפלים ומגישים בטמפרטורת החדר.