אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

סלט עדשים ים תיכוני

בתוספת פלפלים וזיתים

פיליס גלזר | סוגת | פורסם 15/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לסלט:

½ 1 כוסות עדשים שחורות
1 עלה דפנה או גבעול טימין טרי
2 פרוסות לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

3 כפות מיץ לימון טרי
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
½ כוס שמן זית כתית מעולה
1 כף או יותר אורגנו טרי קצוץ

לתוספות:

פלפל אדום קטן קצוץ דק
1 פלפל ירוק קטן קצוץ דק (אפשר להמיר את זה בפלפל חריף)
½ כוס זיתי קלמטה שחורים קצוצים גס
200 גרם גבינת פטה מפוררת (½1 כוסות)
1 בצל אדום קטן חתוך לעיגולים
1 כף נענע קצוצה

קראף מים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים ושמים בסיר ביחד עם עלה הדפנה ופרוסות הלימון. מוסיפים מים לכיסוי העדשים בכ-2 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנקים קצף ומנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה. מכסים חלקית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים מוכנים אך לא רכים מדי. מסננים ומסלקים לימון ועלה דפנה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה. 2. בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, קליפת לימון, שמן זית, שום ואורגנו ויוצקים מעל העדשים החמימים.מערבבים היטב. 3. בוחשים פנימה את הפלפלים והזיתים ומקשטים בפטה, בצל אדום ונענע או מגישים את התוספות בכלים נפרדים, כדי שכל אחד יוסיף לפי הטעם.