אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

ארטישוק באסקאבש

מוגש על גבי סלט ירקות שמש צלויים

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 30/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לארטישוק:

6 תחתיות ארטישוק טריים עם גבעול חצויים לשניים.
3 שיני שום קלופות
1/2 גזר קלוף ופרוס דק
50 מ"ל חומץ בן יין
6 גרגירי פלפל שלמים
2 ענפי תימין
1 עלה דפנה
מלח

לסלט:

1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 חציל בינוני
1 זוקיני
1 בצל סגול
2 שיני שום – פרוסות דק
1 סלסלת פטריות שמפניון
2-3 כפות חומץ בלסמי
4 עלי בזיליקום קצוצים
עלי טימין משני ענפים.
300 מ"ל שמן זית
חבילת עלי רוקט – רשות
פרמזן פרוס דק - רשות

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הארטישוק ומטגנים במחבת עם שמן זית גבוהה, כשכמעט מבושל מצננים ומוסיפים את השום, הגזר התבלינים והחומץ ושומרים ליממה.2. מניחים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית ומלח וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ -שעה, מידי 15 דקות מסובבים את הפלפלים. מצננים ומקלפים. חותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית, מוסיפים את הקישוא חתוך לקוביות קטנות ואת החצילים ומטגנים על להבה נמוכה עד שמבושל לחלוטין. מסננים ומעברים לקערה.4. פורסים את הפטריות ומטגנים במעט שמן זית. ממש לפני שמורדים מהאש מוסיפים את השום פרוס דק למספר שניות. מסננים ומעבירים לקערה.5. מצננים את כלל הירקות ומתבלים בחומץ בלסמי טוב,מלח ופלפל. מוסיפים את הבזיליקום ואת התימין.6. בצלחת מסדרים מעט מסלט הירקות הצלויים ועליו מסדרים 3 חצאי ארטישוק, מעטרים במעט עלי רוקט מתובלים במעט שמן זית ושבבי פרמזן ומגישים.