פריטטה תפוחי אדמה
חביתה איטלקית עם בצל, עגבניות ופלפלים קלה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
שמן, לטיגון
2 בצלים, פרוסים לעיגולים
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 עגבניות, קצוצות
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 ביצים
מלח ופלפל שחור
תבנית בגודל 20x30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל 2 דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות עד שיתרככו. מוסיפים את הפלפל והעגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.
2 מחממים באותה מחבת עוד מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומתרככות. מוסיפים למחבת את תערובת הבצל המטוגן ומערבבים. מעבירים לתבנית.
3 טורפים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל ויוצקים למחבת, כך שהביצים יכסו את התערובת בשכבה אחידה. אופים כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה ויציבה למגע.
* לגיוון: אפשר להוסיף לבלילת הביצים 3 כפות גבינה לבנה, או 3 כפות גבינה מלוחה או צפתית מגוררת, או 3 כפות גבינה צהובה מגוררת וכפית פפריקה. ביחד או לחוד.