אוכל
צילום׃ דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן

פריטטה תפוחי אדמה

חביתה איטלקית עם בצל, עגבניות ופלפלים קלה להכנה

אביגיל מייזליק | "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שמן, לטיגון

2 בצלים, פרוסים לעיגולים

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 עגבניות, קצוצות

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

6 ביצים

מלח ופלפל שחור

תבנית בגודל 20x30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל 2 דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות עד שיתרככו. מוסיפים את הפלפל והעגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.

2 מחממים באותה מחבת עוד מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומתרככות. מוסיפים למחבת את תערובת הבצל המטוגן ומערבבים. מעבירים לתבנית.

3 טורפים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל ויוצקים למחבת, כך שהביצים יכסו את התערובת בשכבה אחידה. אופים כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה ויציבה למגע.

* לגיוון: אפשר להוסיף לבלילת הביצים 3 כפות גבינה לבנה, או 3 כפות גבינה מלוחה או צפתית מגוררת, או 3 כפות גבינה צהובה מגוררת וכפית פפריקה. ביחד או לחוד.