אוכל

סלקים מזוגגים במילוי גבינה כחולה

מנת פתיחה בריאה וטעימה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 סלקים
150 גרם גבינה כחולה, מפוררת
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
לזיגוג:
1 כף ג'ינג'ר טרי וקצוץ
1 כף עלי תימין
3 כפות שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס סוכר
½ 2 כוסות מים
מלח פלפל

אופן ההכנה:

1 קולפים שמונה סלקים וחופרים בכל אחד מהם גומה עמוקה בעזרת כפית פריזאית. שומרים את ה"מכסה" של כל סלק. מכינים את הזיגוג: במחבת רחבה, מחממים את כל מרכיבי הזיגוג (הג'ינג'ר, עלי התימין, שמן הזית, חומץ הבלסמי, מיץ הלימון, הסוכר והמים) ומביאים לרתיחה. 2. מוסיפים את הסלקים ומכסי הסלקים ומבשלים כ 45 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והסלקים מזוגגים היטב. מסננים את הסלקים ומקררים אותם. 3. מכינים את המילוי: בקערה עמוקה מפוררים את הגבינה הכחולה ומוסיפים את אגוזי המלח השבורים. מערבבים היטב. 4. מרכיבים את המנה: ממלאים את הסלקים בתערובת הגבינה והעגוזים. מכסים במכסה הסלק ומעטרים במעט עלי בזיליקום טריים.