אוכל
צילום׃ MarkFGD, Istock

תבשיל ארטישוק ירושלמי

תבשיל פשוט ומשביע במיוחד

עדי רם | mako | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ונקי
50 מ"ל מיץ לימון
חצי כוס שמן
מלח
כורכום
מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים עם מיץ לימון עד שהוא מתרכך (כחצי שעה). מעבירים למחבת חצי כוס ממי הבישול, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה והארטישוק, מתבלים וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם.