תמונת AVI׃ מאסטר שף
לבבות ארטישוק על ניוקי סולת
חגיגה של טעמים ומרקמים במנה של ניוקי סולת רכים ברוטב פסטו מיוחד
אביבה פיקו | מאסטר שף
| פורסם 17/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
6 לבבות ארטישוק רומנו
1 ליטר חלב
175 גרם סולת
3 חלמונים
חמאה
פרמזן מגוררת
שמן זית
פטרוזליה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 להכנת הניוקי: מרתיחים את החלב והסולת ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך 5 דקות.
2 מוסיפים מלח ואת החלמונים בהדרגה אחד אחרי השני.
3 משטיחים את הדייסה על נייר אפייה, מורחים בחמאה ומקררים מעט.
4 חורצים 4 עיגולים ומפזרים פרמזן מעל.
5 אופים בתנור בחום של 230 מעלות ל15- עד 20 דקות.
6 להכנת לבבות הארטישוק: חוצים את לבבות הארטישוק לרוחבם ומטגנים במעט שמן זית במחבת פסים.
7 להכנת פסטו הפטרוזליה: טוחנים את הפטרוזיליה עם 8 כפות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומעבירים דרך מסננת דקה.
8 מניחים את הניוקי סולת ומוזגים מהפסטו מסביב. מניחים 3 חצאי לבבות ארטישוק מעל הניוקי, מפזרים מעט מלח וגבינת פרמזן ומגישים.