אוכל
צילום׃ SXC

תרד מאודה וקציפת גבינת עיזים

ויש גם כרישה ושמנת מתוקה. חגיגה של טעמים ומרקמים

ארז קומורובסקי | mako | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 כרשה קצוצה דק
חצי קילוגרם תרד טורקי שטוף היטב
100 גרם גבינת עזים טרייה בסגנון סיינט מור של ברקנית או עיזבלה של חלב עם הרוח
250 מיליליטר שמנת מתוקה 38%
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כף קליפת לימון מגוררת
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי
קורט מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בשמן הזית בסיר שטוח. מאדים את הכרשה במשך דקות אחדות, עד שהיא מתרככת אבל לא מזהיבה.2. מוסיפים את התרד ומתבלים במלח, בפלפל לבן ובמעט מוסקט. מאדים במשך כמה דקות, ובינתיים מגררים את גבינת העזים ומקציפים את השמנת המתוקה.3. מקפלים בעדינות את גבינת העזים לתוך הקצפת, ומתבלים במלח, בפלפל לבן ובקליפת הלימון המגוררת, לפי הטעם.4. מגישים מיד בקערה את התרד המאודה, כשמעליו "גבעות" של קציפת העזים המתובלת - מעדן מפתיע!