אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט עוף קצוץ תאילנדי עם קוסקוס קלוי

יש הרבה סלטי עוף, ולנו יש חולשה לקטגוריית הסלטים הזאת. את הסלט של ברק יחזקאלי אפשר לאכול גם הרבה אחרי שהתקרר והוא עדיין יהיה מרענן וטעים. ולגבי החריף? זה כבר תלוי בכם

ברק יחזקאלי | במהירות הברק | פורסם 28/03/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קוסקוס דק יבש

500 גרם חזה עוף טחון גס

שן שום לא קלופה

2 כפיות צ'ילי אדום יבש

רבע כוס מים

כפית מלח

4 גבעולי בצל ירוק (כולל החלק הלבן)

צרור כוסברה

חופן עלי נענע

בצל סגול

מיץ מלימון אחד

4 כפות רוטב דגים

חצי כפית כמון

חצי כפית סומאק

אופן ההכנה:

1 מחממים ווק על אש גבוהה.

2 מפזרים את הקוסקוס היבש בתבנית וצולים בתנור שחומם ל-220 מעלות (טורבו) 5 דקות.

3 מוסיפים לווק הלוהט את העוף הטחון וצורבים קלות תוך ערבוב בכך עץ.

4 כותשים פנימה את השום והצ'ילי ומוסיפים מים.

5 מועכים בכף עץ ישרה את העוף, דואגים להפריד גושים ומבשלים אותו 3 דקות נוספות במיציו.

6 קוצצים גס את העלים הירוקים ופורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות.

7 מעבירים לקערת ערבוב את העוף והקוסקוס הקלוי, מוסיפים את העלים ואז את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.