צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות
סלט תרד, תותים וגבינת צפתית עזים
סלט בריא, ססגוני ואלגנטי שיפאר כל שולחן שבועות
| חוברת המתכונים של תנובה לשבועות
| פורסם 29/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
300 גרם עלי תרד טריים חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
20 תותים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (או 2 כוסות קוביות פרי כמו משמש, נקטרינה, מנגו, או דובדבנים מגולענים)
1 קופסה (250 גרם) גבינה צפתית עזים 5%, חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
לרוטב
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים או חומץ רגיל
1 כף חומץ בלסמי
2 כפיות דבש
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מניחים רצועות תרד בקערה, מפזרים תותים (או כל פרי שנבחר) וגבינה צפתית.
2 מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.