אוכל
צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות

סלט תרד, תותים וגבינת צפתית עזים

סלט בריא, ססגוני ואלגנטי שיפאר כל שולחן שבועות

| חוברת המתכונים של תנובה לשבועות | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

300 גרם עלי תרד טריים חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
20 תותים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (או 2 כוסות קוביות פרי כמו משמש, נקטרינה, מנגו, או דובדבנים מגולענים)
1 קופסה (250 גרם) גבינה צפתית עזים 5%, חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

לרוטב

1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים או חומץ רגיל
1 כף חומץ בלסמי
2 כפיות דבש
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מניחים רצועות תרד בקערה, מפזרים תותים (או כל פרי שנבחר) וגבינה צפתית.

2 מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.