אוכל
צילום׃ none

פפרדלה ברטב של דג הרינג מעושן.

מנה שמקורה באיטליה, אבל היא מוכרת גם בקרב יהודי לוב.

JUDITHBEN | מתכוני גולשים | פורסם 04/04/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דגי הרינג מעושנים בינוניים

חצי כוס ועוד חצי שמן זית

ראש שום

כ-3 עגבניות מגוררות

1 כפית פפריקה אדומה וחצי כפית או יותר פפריקה חריפה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כחצי כוס מים

חבילת פפרדלה עם ביצים של ברילה

ביצה.

אופן ההכנה:

לנקות את הדגים המעושנים: להוריד את העור, אידרות ועצמות בצורה יסודית ככל שניתן.לחתוך את בשר הדג לפיסות כולל הביצים שבתוכו.לחמם שמן זית ולטגן בתוכו את שיני השום הקצוצים עד לצבע בהיר מאד.להוסיף את שני סוגי הפפריקה ולערבב כדקה.להוסיף את העגבניות ושוב לערבב ולבשל כ-2-3 דקות. להוסיף את הרסק, לערבב היטב,לבשל כ-5 דקות על אש קטנה. להכניס לתוך זה את הדג בעדינות וחצי כוס מים.להמשיך לבשל עד לסמיכות הרטב על אש קטנה.להוסיף עוד רבע כוס שמן זית. עוד מספר דקות ולכבות אש. בינתיים לבשל את הפפרדלה לפי הוראות היצרן אך לא להוסיף מלח במי הבישול! לסנן את הפסטה ולערבב עם הרטב. לשים בצלחת הגשה. לטגן ביצת עין בשמן זית ולהניחה בעדינות בשלמותה מעל הפסטה.