אוכל
צילום׃ none

פסטה פנה

פסטה פנה שמנת,אפונה,צינזאנו ביאנקו וחלמון

motida | מתכוני גולשים | פורסם 16/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה פסטה פנה של ברילה 500 גרם

30 גרם חמאה

½ כף שמן זית

2-3 בצלי שאלוט קצוצים

2 שיני שום קצוצות

250 מיליליטר שמנת לבישול 10-15 אחוזי שומן

50 מיליליטר ממי בישול של הפסטה

50 מיליליטר וורמוט לבן (אם יש יותר מומלץ לארגן כוס עם קרח ולימון ולשתות תוך כדי הכנת המנה, זה עוזר למנה להיות טעימה יותר)

100 גרם אפונה קפואה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

4 חלמוני ביצה

אופן ההכנה:

אז.....איך עושים טעים?

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (דיר באלאק אם לא)

2 במחבת חמה ממיסים חמאה ושמן זית ומוסיפים את בצלי השאלוט והשום ומאדים 3-4 דקות.

3 מוסיפים את הוורמוט ומצמצמים דקה. (את זה שלא שתינו הכוונה)

4 מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את הלהבה.

5 מוסיפים את מי בישול הפסטה ואת האפונה ומצמצמים לדקה קלה.

6 מטבלים במלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.

7 מורידים את הרוטב מהאש ומיד מעבירים את הפסטה החמה לסיר הרוטב ומערבים קלות.

8 מחלקים את הפסטה למנות ועל כל מנה מניחים חלמון 1 ומטבלים במלח ופלפל

בתאבון