פסטה עם סלמון ברוטב אליולי עם בוטנים קלויים
אחד המתכונים המוצלחים שיש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 נתחים של פילה סלמון טרי עם העור
חבילת פסטה ספגטי מקמח מלא
3 שיני שום פרוסות
חצי כוס עלי בזיליקום
חצי כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ורוטב אליולי
רבע כוס בוטנים
אופן ההכנה:
1 חותכים את הדג ומניחים בשמן זית, מפזרים מעט מלח
2 במחבת בינונית מחממים כמחצית מכמות שמן זית ומניחים את נתחי הדג על הצד של העור.
3 מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.
4 בינתיים, במחבת גדולה מחממים את הפסטה לבישול
5 לאחר בישול הפסטה מסננים את המים
6 מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת מוסיפים שמן זית מתבלים במלח ופלפל.
7 מוציאים את הדגים, מורידים את העור (הוא יורד מאוד בקלות) ומפוררים בעדינות לחתיכות גדולות ושוות על הפסטה.
8 מוסיפים את והבזיליקום. מתבלים בפלפל שחור, מתקנים מליחות אם צריך, מורידים מהאש
9.לאחר מכן לוקחים את הבוטנים קולים אותן קלות על אש קטנה מוסיפים לפסטה
10.מכינים רוטב אליולי ומוסיפים לפי החשק ובתאבון