אוכל
צילום׃ none

דפי פסטה,ביסק סרטנים,אספרגוס וחלמון שליו

פסטה בחיתוך חופשי עם טעמים חזקים של ביסק ורוטב גבינה כחולה

shiribeck | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דפי לזניה

50 גרם גרם גבינה כחולה רוקפור\\דניש בלו\\בלו בוואריה

100 מ\"ל שמנת מתוקה

 

לביסק:

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות

4 ענפי סלרי אמריקאי חתוך לקוביות

2 ענפי טימין טרי

1 שן שום

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

4 ליטר מיים

2 פלפל אנגלי

2 עלה דפנה

10 סרטנים כחולים

500 סמ\"ק שמנת מתוקה

5 אספרגוסים מקולפים וחלוטים

חלמון שליו

בשר סרטנים כחולים משני סרטנים

אופן ההכנה:

לביסק-מבשלים את כל המרכיבים בסיר גדול למשך שעתיים,מועכים את הסרטנים היטב בסיר,טוחנים טחינה גסה ומסננים.מצמצמים לרוטב סמיך ומוסיפים שמנת מתוקה.

לקרם גבינה-מחממים שמנת ויוצקים על הגבינה,מערבבים היטב.

את דפי הלזניה שוברים לחתיכות גסות וחולטים במיים רותחים עם מעט מלח.את הפסטה מעבירים למחבת עם מעט שמן זית,מוסיפים את האספרגוסים ובשר הסרטנים ומקפיצים לכמה שניות.

להגשה-מניחים כף גדושה מהקרם גבינה במרכז צלחת,מניחים מעל את הפסטה ומזלפים ביסק בנדיבות.מניחים את חלמון השליו במרכז הפסטה.