אוכל
צילום׃ none

לינגוויני ראגו

יש הרבה רטבים טובים, אך רק אחד מושלם. ראגו עשיר ומפנק, מתאים בכל יום ובכל שעה!

yaronbar | מתכוני גולשים | פורסם 03/04/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם לינגוויני 'ברילה'

500 גרם בשר צוואר טחון

4 עגבניות תמר

6 כפות שמן זית איכותי

2 גזרים בינוניים

5 שיני שום

חצי כוס יין אדום יבש

1 כף רסק עגבניות

סוכר

אגוז מוסקט טרי

מלח ופלפל

פרמג'יאן מגורר

אופן ההכנה:

להכין מראש:

בקערה גדולה שמים מים רותחים יחד עם עגבניות התמר לכמה דקות כדי להקל על קילופן. כשהן מקולפות יש לטחון אותן בבלנדר.

במחבת רחבה מרתיחים שמן זית ומוסיפים אליו את הגזרים חתוכים גס לקוביות. כשהגזרים מתחילים להתרכך מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו במחבת תוך כדי טיגון עד שכל הפירורים נעשים מעט שחומים. מוסיפים את השום, גם הוא חתוך גס לקוביות ומערבבים כדקה. מוסיפים את היין האדום ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים למחבת את עגבניות התמר הטחונות ואת רסק העגבניות ומערבבים. מתבלים במעט סוכר ופלפל שחור ומכסים את המחבת. מעבירים את המחבת לאש נמוכה ונותנים לרוטב להתבשל כשעה וחצי, רצוי מידי פעם לערבב.

בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הלינגוויני. כשהלינגוויני מוכן לוקחים חצי כוס ממי הבישול, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב מעט אגוז מוסקט טרי ומלח, מערבבים ושופכים את הפסטה למחבת. מערבבים טוב תוך כדי בישול על אש נמוכה.

מומלץ להגשים עם הרבה פרמג'יאן.