אוכל
צילום׃ none

ספגטי אלי אוליו עם הפתעות

המתכון נולד באחר צהריים של יום שבת לאחר שחזרנו מאימון עם רעב מפותח. בבית היה מספר מדוד של מצרכים: קצת ירקות, טונה ופסטה. ידענו מה אנחנו הולכים להכין. המתכון מותאם עבור 2 סועדים.

ortal_sen | מתכוני גולשים | פורסם 21/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 גמבה חתוכה לקוביות גסות

1 בצל סגול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 זוקיני פרוסים לרצועות קטנות

חצי לימון פרוס

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 קופסת טונה

250 גר' ספגטי

גבינת אולד אמסטרדם (או כל גבינה אחרת דומה)

כרבע כוס שמן זית

מלח

אורגנו יבש

בזיליקום יבש

צ'ילי יבש גרוס.

אופן ההכנה:

1 קולים את רצועות הזוקיני על פלנצ'ה או מחבת עם מעט שמן זית ושומרים בצד.

2 מקפיצים במחבת גדולה או ווק את הבצל, השום והגמבה במשך כ-5-7 דקות עד שמתרככים מעט. במקביל מכינים את הספגטי לפי הוראות ההכנה.

3 מוסיפים את הטונה, זיתי הקלמטה, פרוסות הלימון ורצועות הזוקיני ומקפיצים עוד כ-2 דק'.

4 מתבלים לפי הטעם במלח, אורגנו, בזיליקום וצ'ילי גרוס.

5 מוסיפים 2 מצקות של המים בהם התבשלה הפסטה למחבת וממשיכים לבשל עוד כ1-2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

6 מוסיפים את הספגטי ומערבבים הכל ביחד.

7 מגישים ומגררים על את הגבינה (ניתן להשתמש גם בפרמז'ן).

8 בתיאבון!