אוכל
צילום׃ none

ספגטי אלה פוטנסקה (Spaghetti alla Puttanesca)

ספגטי ברוטב עגבניות עשיר ומעט פיקנטי עם צלפים, אנשובי וזיתים שחורים

kobi1023 | מתכוני גולשים | פורסם 24/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם עגבניות טריות

חופן זיתים שחורים חתוכים לחצי

1-2 כפות צלפים

2 פילה אנשובי בשמן

3 שיני שום

חופן עלי פטרוזיליה או בזיליקום טריים

שטופים וקצוצים דק

שבבי פלפל שאטה לפי מידת החריפות הרצויה (אפשר ורצוי להשתמש בפלפל טרי)

שמן זית לטיגון

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

חופן פרמזן

אופן ההכנה:

*קוצצים את האנשובי ומועכים עם סכין עד לקבלת משחה.

*מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את האנשובי עד שהם נמסים ומתאחדים עם השמן.

*מוסיפים את השום, הזיתים, הצלפים והפלפל החריף.

*מטגנים הכל עד שהשום מתחיל להזהיב.

*מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על להבה בינונית.

*בשלב זה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת בישול אל דנטה (Al Dente).

*טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.

*מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפרמזן והספגטי המבושל ומערבבים היטב.

*מגישים מיד.