אוכל
צילום׃ none

לזניה בולונז עם בייקון

מתכון מדהים ללזניה עשירה ברוטב בולונז עם טוויסט של בייקון

immanuell | מתכוני גולשים | פורסם 30/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.4 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רוטב בשר - רכיבים1 כף שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

100 גרם בייקון קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

800 גרם בשר בקר רזה טחון

100 גרם רסק עגבניות

800 גרם עגבניות מרוסקות

חצי כוס יין אדום

1 כפית אורגנו

0.5 כפית בזיליקום

1 עלה דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב בשמל - רכיבים180 גרם חמאה1 כוס קמח

1.6 ליטר חלב

1 כפית אגוז מוסקט

150 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מלח ופלפל לפי הטעםרכיבים נוספיםחבילת דפי לזניה

70 גרם גבינת צ'דר מגורדת

70 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

רוטב בשר – אופן הכנה

מחממים בסיר לרוטב גדול את שמן הזית מעל אש בינונית עד גבוהה. מוסיפים את הבצל ובייקון הקצוצים ומבשלים עד שהבצל מתרכך תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון והשום הכתוש. יש לפרק את הבשר עד שלא יהיו גושים גדולים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שכל הבשר שינה את צבעו.

מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, יין אדום, אורגנו, בזיליקום ועלי הדפנה לבשר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

לאחר שהרוטב רתח מנמיכים את החום לאש בינונית עד נמוכה ומבשלים כ40 דקות ללא מכסה על מנת שהמים יתאדו והרוטב יצטמצם

הרוטב צריך להיות עסיסי אך לא מימי יש לערבב מדי פעם.

מוציאים את עלה הדפנה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

רוטב בשמל – אופן הכנה

ממיסים את החמאה בסיר גדול מעל אש בינונית עד נמוכה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב לחמאה המומסת. מבשלים 2-3 דקות עד שהתערובת מבעבעת.

מורידים את הסיר מהאש. מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי ערבוב קבוע.

לאחר שהוספנו את כל החלב והרוטב חלק וללא גושים מחזירים את הסיר לאש בינונית עד גבוהה. מבשלים את הרוטב לעוד כ10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש

מוסיפים את אגוז המוסקט וגבינת הפרמזן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה

מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות

לוקחים תבנית מלבנית גדולה בעומק של לפחות 6.5 ס"מ

מורחים חצי כוס מרוטב הבשמל על תחתית התבנית (השכבה הדקה של הרוטב מונעת הדבקות של דפי הפסטה לתבנית). כסו את כל התבנית בעלי פסטה, שברו עלים על מנת לכסות באופן מושלם

פזרו שליש מרוטב הבשר על דפי הלזניה.

פזרו על הבשר שליש מרוטב הבשמל שנשער. כסו בשכבה נוספת של דפי לזניה. פזרו חצי מכמות רוטב הבשר שנשערה על דפי הלזניה. פזרו חצי מכמות רוטב הבשמל שנשארה על הבשר. כסו את רוטב הבשמל בדפי לזניה. פזרו את שארית רוטב הבשר על הדפים. כסו את רוטב הבשר בשארית רוטב הבשמל. פזרו מעל רוטב הבשמל את גבינת הצ'דר וגבינת המוצרלה.

כסו את התבנית בנייר אלומיניום ואפו למשך 30 דקות. הורידו את נייר האלומיניום ואפו למשך 15-30 דקות נוספות עד להזהבת הגבינה. הוציאו את הלזניה מהתנור ותנו לה לשבת כ10 דקות על מנת שתתייצב לפני החיתוך

בתיאבון :)