אוכל

קציצות בשר ברוטב עגבניות של הילה אלפרט

מנה ששווה לאמץ, ולו רק בשביל הרוטב

הילה אלפרט | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 233 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב עגבניות בסיסי

3 קילו עגבניות תמר או שרי
2 כפות מלח גס

לקציצות

300 גרם בשר בקר טחון
200 גרם בשר עוף טחון
2 ביצים
חצי בצל קצוץ דק דק
קליפה מגוררת דק מלימון רענן
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל לבן
חצי כוס פירורי לחם

לבישול הקציצות ברוטב

שמן זית לשימון הידיים
2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי
2/3 כוס מים רותחים
4 שיני שום חתוכות גס
סוכר אם צריך
חופן עלי בזיליקום קצוץ דק

אופן ההכנה:

הכנת רוטב עגבניות בסיסי: כדאי להכין כמות גדולה, ולשמור בצנצנות מעוקרות לתקופה ארוכה. רוטב שמתאים לפסטה, לפיצות, לדגים. בקיצור להכל.

1 פוצעים בידיים את העגבניות כך שייפתחו מעט. 2. דוחסים את העגבניות לסיר כבד וזורים מעל את המלח. 3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים כשמדי פעם מערבבים. 4. טוחנים את הרוטב במעבד מזון, מסננים ומאפסנים.

הכנת הקציצות: 1. מכניסים למעבד מזון: 2 סוגי בשר + ביצים + מלח ומעבדים במהירות גבוהה. 2. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב. 3. מוסיפים: בצל, קליפת לימון, פטרוזיליה, פירורי לחם. 4. בידיים משומנות צרים כדורים קטנים ועורכים על צלחת. 5. בסיר מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות הבסיסי. 6. מוסיפים: מים, שום, סוכר אם צריך. 7. מחליקים פנימה את הקציצות. 8. מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה. 9. רגע לפני סיום הבישול מוסיפים פנימה בזיליקום.