אוכל
צילום׃ אימג'בנק/GettyImages, getty images

קציצות בקר וסלק

ברוטב עגבניות וציר עוף

מאיר דנון | גלובס | פורסם 15/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות קמח
2 ביצים
1 בצל בינוני קצוץ
1 סלק בינוני מרוסק
מלח
פלפל
מעט שמן לטיגון

לרוטב:

מעט שמן לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ
2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
3 שיני שום כתושות
מיץ משני לימונים
1 כפית רסק עגבניות
1 ליטר (4 כוסות) מרק/ציר עוף
מלח
פלפל
סוכר
עלים מ-6 גבעולי נענע
חופן עלי כוסברה
2 קישואים חתוכים לקוביות

להגשה:

חצאי לימון
עלי כוסברה ונענע

אופן ההכנה:

1 הכנת הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים לקציצות, מתבלים במלח ובפלפל, וצרים קציצות בגודל בינוני. 2. מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, רק עד שישחימו מבחוץ. 3. הכנת הרוטב: מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הסלק ומטגנים 2-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. 4. מוסיפים את העגבניות, השום, מיץ הלימון, הרסק ואת ציר העוף, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. קושרים את גבעולי הנענע והכוסברה לצרור, ומוסיפים לרוטב. 5. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים את הקציצות ואת קוביות הקישואים, ומבשלים יחד במשך 20 דקות כשהסיר מכוסה חלקית. 6. להגשה: מעטרים בכוסברה ובעלי נענע ומגישים עם חצאי לימון בצד.