אוכל
צילום׃ אוכל מכל הלב

קדירת בשר וירקות

קדירה עשירה במגוון ירקות שורש המתבשלת בבישול ארוך

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 02/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר
2 בצלים בינונים
6 גזרים
4 בטטות
4 תפוחי אדמה
חתיכת דלעת גדולה
2 שורש פטרוזיליה
חבילת עלי סלק –מנגולד
1 ראש שום
צרור עלי פטרוזיליה
כמה גבעולי סלרי
שמן
3 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים את קוביות הבשר עד לסגירה בלבד. מוציאים לקערה.

2 לאותו השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ גס מערבבים עם כף עץ ומגרדים את שאריות הבשר שנדבקו לקרקעית הסיר. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומתחילים בתהליך סידור החומרים.

3 שכבה ראשונה מפזרים את תפוחי האדמה ,הבטטות ,שורש הפטרוזיליה וחצי משיני השום חצויות.

4 שכבה שנייה מפזרים את קוביות הבשר ומתבלים.

5 שכבה שלישית מפזרים את עלי המנגולד שיכסו את כל הבשר.

6 שכבה רביעית מפזרים את הגזרים, קוביות הדלעת, שארית שיני השום, גבעולי הסלרי, פרוסות בטטות ועלי פטרוזיליה קצוצים.

7 מתבלים בנדיבות מעל כל השכבות, מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות ויוצקים מים רתוחים עד קצת פחות מגובה הירקות. חשוב שהנוזלים לא יכסו את גובה הירקות לפני הבישול.

8 מבשלים על אש נמוכה כשעתיים ומעבירים לתנור לעוד 3 שעות לאפייה ב-100 מעלות.