תמונת AVI׃ mako
תבשיל מוח ובשר ראש כבש עם גרגרי חומוס
אוהבי החריף יסתדרו נהדר עם המתכון הזה שדורש בסך הכל 20 דקות עבודה. בזמן שהוא מתבשל על האש, מומלץ לנשנש לחם פראנה
שמעון עמוס | מאסטר שף
| פורסם 17/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו מוח
1/2 קילו בשר ראש כבש
קורט כורכום
רבע כוס שמן
1 פלפל חריף חתוך לטבעות
1/2 גמבה חתוכה לרצועות
10-12 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כוסות חומוס מבושל במים
כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1/2 כף כמון
כפית מלח
100 גרם רסק עגבניות
2 חופני כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את המוח ואת בשר ראש הכבש עם קורט כורכום בשני סירים נפרדים. מוציאים את המוח אחרי שרותחים המים המוח ואת בשר ראש הכבש משאירים על האש לריכוך לחצי שעה.
2 מטגנים את הפלפל החריף והגמבה ביחד עם השום ומוסיפים את החומוס. מוסיפים את בשר הראש. פורסים את המוח לחתיכות, מוסיפים לסיר וממלאים במים. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, המלח והרסק עד שמסמיך. לסיום מוסיפים את הכוסברה. מגישים לצד לחם פראנה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים