שוק טלה עם פירה תפוח אדמה אפוי
מתכון של השף אריאל כהן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שוק טלה קדמי בגודל בינוני
4 בצלים גדולים קלופים, פרוסים לטבעות
4 עגבניות פרוסות
כרישה אחת פרוסה לטבעות
ענף רוזמרין טרי
8 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים ומעוכים לפירה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מתבלים את שוק הטלה: מעסים את הבשר בכמות גדולה של מלח ופלפל גרוס. בתבנית גדולה, מניחים את הטלה לשעה בצד כדי שיגיע לטמפרטורת החדר (אין צורך בשמן). במקביל מחממים תנור ל 220 מעלות.
2 מכניסים את השוק לאפייה של חצי שעה בטמפרטורה של 220 מעלות. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 180 וממשיכים באפייה של עוד שעה.
3 בתוך תבנית משומנת מניחים את הפירה, עליו מסדרים את הבצלים, הכרישה והעגבניות הפרוסות (מניחים למעלה ), אוספים בכף את השומן שנזל מהטלה ויוצקים אותו על הפירה והירקות , זורים מלח גס למעלה , פלפל שחור גרוס וענף קטן של רוזמרין מחולק.
4 מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות ביחד עם השוק באותו תנור (עד עכשיו השוק נאפה כשעה וחצי). אופים את הפירה והשוק ביחד עוד 45 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!