אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן

קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה

המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לארוחה משפחתית עשירה ומשביעה שמכינים בסיר אחד ומוכנה בפחות משעה. למה אתם מחכים?

יונית סולטן צוקרמן | מגזין שופרסל | פורסם 07/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

300 גרם בשר טחון (מספר 2)

בצל גדול קצוץ 

כפית מחוקה מלח 

חצי כפית פלפל שחור 

רבע כפית פלפל שחור טחון  

כפית כמון 

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה 

2-3 כפות מים 

לתבשיל:

4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות 

בצל פרוס 

פלפל אדום חתוך לרצועות 

כף גדושה סוכר חום אורגני

כף אבקת מרק טבעי/כפית מלח

כף פפריקה

שליש כפית פלפל שחור גרוס 

* אם שמשתמשים באבקת מרק עוף - רק רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות בגודל קטן-בינוני (אמורות לצאת בערף 24 קציצות).

2 מכינים את התבשיל: מטגנים בסיר רחב בצל ופלפל בערך 4-6 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.

3 מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. יוצקים לסיר 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.

4 מוסיפים לסיר את הקציצות ומשבצים אותך בין תפוחי האדמה. מבשלים הכל על אש קטנה 40 דקות.

* המתכון עלה לאתר לראשונה ב-2022

בתיאבון!