אוכל
תמונת AVI׃ mako

רישטה - תבשיל עדשים, פסטה וקבב

פסטה טרייה מבושלת בתוך תבשיל עדשים מתובל היטב בפלפל שחור לצד קבב שנאפה בתנור ובצל מטוגן. חגיגת פחמימות וחלבונים

מורן שאשה | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבשיל הפסטה:

2 בצל

עדשים (שהושרו במים יום קודם)

500 גרם קמח לפסטה

קורט מלח

פלפל

7 חלמוני ביצה

2 כפות שמן

ציר ירקות

הקבבים:

500 גרם בשר טחון

5 פרוסות לחם לבן פרוס

1 בצל מגורר

2 בצלים חתוכים לעיגולים

עגבנייה מקולפת

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצלים לריבועים ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח לפי הטעם ופלפל שחור בנדיבות. מוסיפים 2 כוסות של ציר ירקות ומכסים במים רותחים. מבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים מתרככים.2. הפסטה: במעבד מזון שמים את הקמח ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים קורט מלח ואת השמן ומפעילים לדקה. פותחים, מערבבים, סוגרים ומפעילים בפולסים. בודקים שהבצק לח, מוציאים ולשים בין 5 ל-7 דקות ומניחים בצד לחצי שעה.3. בעזרת מכונת פסטה מתחילים לפתוח את הבצק. חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ומבשלים במים רותחים עם מלח עד שרצועות הפסטה צפות מעל פני המים. מוציאים את רצועות הפסטה ומעבירים לסיר התבשיל. מבשלים במשך רבע שעה.4. הקבב: בקערה שמים מניחים את הבשר, מגרדים בצל אחד, מתבלים במלח וכף וחצי של פלפל שחור טחון. 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה נפרדת שמים את הלחם בתוך מים. מוציאים את הלבן של הלחם ומעבירים לקערת הבשר. בעזרת ידיים רטובות מכינים קבבונים, מניחים על תבנית נייר אפייה מכניסים לתנור. ברגע שהקבב עשוי משני הצדדים, מוציאים ואוכלים מיד. 6. מטגנים 2 בצלים עד להזהבה ומגישים בצלחת את פרוסות העגבנייה, חתוכה לפרוסות. מזליפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים את הקבבים עם הבצל המטוגן ותבשיל הפסטה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים