אוכל
צילום׃ none

פסטה וכדורוני בשר טחון מטובלות ברוטב אדום עם ירקות

מנה מושקעת ועשירה שמשאירה טעם ורושם טוב , בעלת טעמים חזקים של תבלינים ,שום וירק .

meytal444meytal | מתכוני גולשים | פורסם 23/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בשר טחון

ביצה

פירורי לחם

בצל

שום

חופן פיטרוזיליה

חופן כוסברה

ירקות

שעועית ירוקה

גזר גמדי

גמבה אדומה

תירס

תפוח אדמה . ( אפשר להשתמש בלקט ירקות קפוא )

רוטב פסטה מוכן ( צנצנת או מיכל )

אופן ההכנה:

טוחנים חופן כוסברה ,חופן פטרוזיליה , בצל בינוני , ושני שיני שום עד לקבלת מרקם משחתי , מסננים את המים ומשאירים רק את החומר .

שלושת רבעי מכמות החומר מוסיפים לבשר , רבע שומרים לרוטב .

לשים את הבשר עם החומר , מוסיפים - מלח,פלפל, כמון וכורכרום , לשים היטב ומוסיפים ביצה ופירורי לחם .

יש ללוש ממש טוב שכל החומרים יתערבבו , לטעום את הבשר ולהוסיף תיבול במידת הצורך .

להכנת הרוטב -מניחים בסיר מיכל רוטב מוכן לפסטה או חצי צנצנת , את הירקות הקצוצים לקוביות קטנות או הלקט המוכן , את רבע כמות החומר הירוק הטחון שהשארנו בצד , מתבלים ובוחשים , מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה .

אחר מכינים כדורונים קטנטנים מהבשר ( בגודל ביס של ילד ) ומניחים בצורה מסודרת בתוך הסיר , לא אחד על השני , שיתייצבו ולא יתפרקו , לא מערבבים הרבה כדי לשמור על הצורה של הכדורים , מוסיפים מים רותחים עד לגובה כיסוי הכדורונים , כשמתייצבים יש לערבב מדי פעם .