אוכל
צילום׃ MarkFGD, Istock

ארטישוק ירושלמי כבוש

עם עלי דפנה, הדרים ודבש

שירלי אהרון | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

25-20 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ונקי (כדאי למצוא את השורשים הכי ישרים כדי להקל על הקילוף)
כוס חומץ הדרים
5 עלי דפנה שלמים
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית מלח
מיץ וקליפה מלימון אחד (אפשר לסחוט ולהכניס את הקליפה ישירות לסיר)
1 כף דבש
1 כפית טבסקו

אופן ההכנה:

1 מסדרים את השורשים הקלופים בסיר גדול ומכסים במים. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 3. מסננים (שומרים את המים) ומחזירים לסיר את הארטישוקים יחד עם שתי כוסות מנוזלי הבישול. 4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מבשלים עוד 5-10 דקות ומתקנים תיבול. 5. מצננים ושומרים במקרר בצנצנת.