צילום׃ MarkFGD, Istock
ארטישוק ירושלמי כבוש
עם עלי דפנה, הדרים ודבש
שירלי אהרון | mako
| פורסם 04/05/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
25-20 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ונקי (כדאי למצוא את השורשים הכי ישרים כדי להקל על הקילוף)
כוס חומץ הדרים
5 עלי דפנה שלמים
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית מלח
מיץ וקליפה מלימון אחד (אפשר לסחוט ולהכניס את הקליפה ישירות לסיר)
1 כף דבש
1 כפית טבסקו
אופן ההכנה:
1 מסדרים את השורשים הקלופים בסיר גדול ומכסים במים. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 3. מסננים (שומרים את המים) ומחזירים לסיר את הארטישוקים יחד עם שתי כוסות מנוזלי הבישול. 4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מבשלים עוד 5-10 דקות ומתקנים תיבול. 5. מצננים ושומרים במקרר בצנצנת.