אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

השבוע תום פרנץ מקפיץ אותנו היישר לצד הטוב של יוון - עם מנה קיצית, חמצמצה ורעננה שמשלבת פילו, אורז, תרד וגבינות. אנחנו הכי מכינים את זה מחר

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 27/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאפה מהמטבח היווני, של בסיס פילו קריספי ובתוכו מלית של אורז מבושל, תרד ופטה. בישול האורז הוא הדבר הכי מורכב כאן – מרגע שהוא מוכן אפשר להכין את המלית בכמה דקות. הלימון מוסיף למלית הזו המון רעננות, ואם עוצמים את העיניים אפשר לזהות טעמים של עלי גפן חמצמצים. שדכו לזה סלט ירוק או צזיקי סמיך כרוטב, ואתם מסודרים עם ארוחת ערב מפנקת.

 

מרכיבים :

תבנית פאי עגולה 24 או 26 ס"מ:

¾ כוס אורז לבן מסוג יסמין (150 גרם)

250 גרם תרד קפוא, מופשר

200 גרם גבינת פטה, מפוררת

4 ביצים, טרופות

¼ כוס שמיר קצוץ

¼ כוס נענע קצוצה

2 ענפי בצל ירוק קצוץ

קליפה מגוררת דק דק מחצי לימון (אם אין לכם מגררת מיקרופלאן, אפשר להמיר במיץ מחצי לימון)

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס טרי לפי הטעם

5 עלי בצק פילו, מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה

50 גרם חמאה מומסת

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מניחים בצד עד לצינון.

2 סוחטים היטב את התרד מנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטה, הביצים, שמיר, נענע, בצל ירוק וגרידת לימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מפרידים את עלי הפילו ושומרים אותם מכוסים במגבת לחה. מברישים עלה אחד בחמאה, בעיקר בקצוות, ומעבירים לתבנית משומנת כך שהשוליים נופלים הצדה מארבעה כיוונים. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו, ומניחים אותם בצורה חופפת כל פעם עם סיבוב קטן בכיוון השעון, כדי שייווצרו שוליים שפיציים לכל קוטר התבנית. מקפידים לשמן בחמאה בין לבין.

5 מעבירים את המלית לתבנית, על הפילו, ומיישרים אותה בעזרת מרית. מסדרים את שולי בצק הפילו מעל למלית בצורה נאה. מברישים את השוליים בחמאה מומסת.

6 מעבירים לתנור החם ואופים 25-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת והשוליים מזהיבים יפה. 5 דקות לפני סוף האפייה מוציאים, מפזרים על המלית את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור.

7 מניחים למאפה לעמוד כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהמלית תתייצב ותיפרס יפה.

8 מגישים עם סלט או מטבל צזיקי קר.

>> גם בשבוע שעבר אכלנו ארוחת שישי עם תום פרנץ

>> רחל מ"מאסטר שף" פותחת מסעדה!