אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פיתת קצבים עם ירקות בגריל

נדמה שבשנה האחרונה העראייס הפך לבן בית אצל כולנו - אם לא במטבח אז לפחות בפנטזיות. זה הזמן לאמץ גרסת פיתה-עם-בשר חדשה: פיתת ציידים שתמלא לכם את הפה במיצים עוד לפני הביס הראשון. הסוד? בשר ישראלי טרי

ניר עופר, מעדניית דלישס | mako אוכל | פורסם 25/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט ירקות גריל:

בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים

2 עגבניות,  פרוסות לרבעים

פלפל אדום, חצוי ונקי מחרצנים

ראש שום

צרור כוסברה

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס 

לרוטב החריף:

פלפל ירוק חריף

3 שיני שום

שמן זית

מלח

להשלמת המנה:

2 פיתות טריות

450 גרם ראמפ סטייק מיושן מבשר בקר ישראלי, פרוס לפרוסות דקות ככל הניתן (כדאי לבקש מהקצב)

מלח

פלפל שחור גרוס 

אופן ההכנה:

1 מכינים את סלט הירקות: מניחים את כל הירקות (למעט הכוסברה) בתבנית אפייה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דקות. מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים בצד.

2 אחרי שהירקות מתקררים מעבירים את כולם לקרש חיתוך. את העגבנייה, הפלפל והבצל קוצצים גס יחדיו ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן זית. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסלט.

3 מוציאים את שיני השום האפויות מהקליפה ושומרים אותן בצד.

4 מכינים את הסלט החריף: קוצצים דק את הפלפל חריף. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. מערבבים יחדיבקערה ומוסיפים מעט שמן זית. ממליחים מעט.

5 מכינים את הבשר: מחממים מחבת עבה ויוצקים פנימה מעט שמן זית. מטגנים את נתחי הראמפ סטייק טיגון קצר, כחצי דקה על כל צד, ממליחים ומפלפלים (שימו לב לא לייבש את הבשר). מוציאים לקרש חיתוך ועוברים להרכבת המנה.

6 מרכיבים את המנה: מחממים את הפיתות על הגז לחריכה קלה.

7 מורחים את פנים הפיתות עם מעט משיני השום האפויות, ממלאים ברצועות ראמפ סטייק ומוסיפים מסלט ירקות הגריל והחריף לפי הטעם.

* ניתן להוסיף לפי גם טחינה ביתית טובה, עמבה, או צ'ימיצ'ורי טרי.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר