אוכל

עוגת עגבניות ממולאות

מהפך במטבח! מנה מפתיעה וטעימה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 19/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 עגבניות חצויות
1 כוס פירורי לחם
1 כף עלי תימין
1 כף מחטי רוזמרין קצוצים
3/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
1/4 כוס שמן זית,
מלח ופלפל שחור

לבלילה

1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים טרופות
3/4 כוס שמן זית
150 גרם גבינת אמנטל או פרמז'ן מגורדת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות
שקית אחת של שבבי בצל מטוגן
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות עלי תימין
2 כפות מחטי רוזמרין קצוצים
3/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2.5 כוסות חלב
מלח ופלפל שחור
350 גרם קמח תופח

עוד צריך:

חצי כוס צנוברים
מעט פירורי לחם
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות 2. בתנועת סחיטה עדינה מרוקנים את חצאי העגבניות ומניחים בצד. 3. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית (פירורי לחם, תימין, רוזמרין פטרוזיליה שום, שמן זית, מלח ופלפל שחור) לתערובת אחידה. 4. ממלאים את חצאי העגבניות בתערובת ומניחים בצד. 5. מניחים בקערה רחבה את אבקת האפייה, הביצים הטרופות, שמן הזית, גבינות האמנטל, הפרמז'ן, והבולגרית,העגבניות המיובשות, הבצל מטוגן, אגוז המוסקט, התימין, הרוזמרין, הפטרוזיליה החלב, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 6. מוסיפים לתערובת את הקמח התופח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה למדי. 7. משמנים במעט שמן זית תבנית קפיצית בקוטר 26 סנטימטר, מפזרים בתבנית מעט פירורי לחם ויוצקים לתוכה את הבלילה. 8. מעל הבלילה, מניחים את חצאי העגבניות הממולאות בצורה נאה וחופפת כשהן נוטות מעט באלכסון (בדומה לרעפים), מפזרים מעל חצי כוס צנוברים. 9. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי.