קרמבו בראוני ושוקולד לבן מצופה פיסטוק
ביס אחד מושלם של שילוב טעמים מהאהובים עלינו בקרמבו של בסיס בראוניז -פיסטוק, גנאש של שוקולד לבן וציפוי ירקרק של שוקולד לבן ופיסטוק. פטיפור מושקע שגם אתם יכולים להכין, והמחמאות בדרך
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית בראוניז פיסטוק:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
312 גרם סוכר לבן
4 ביצים
150 גרם קמח
6 גרם אבקת אפיה
80 גרם פיסטוקים קצוצים
לגנאש שוקולד לבן:
שימו לב: את המסה הזו חשוב להכין לילה לפני, מכיוון שהיא צריכה להתייצב ולהתקרר לפני ההקצפה
40 גרם גלוקוזה
40 גרם טרמולין / סוכר אינוורטי
335 גרם שמנת מתוקה
315 גרם שוקולד לבן
945 גרם שמנת מתוקה
לציפוי:
500 גרם חמאת קקאו
500 גרם שוקולד לבן
100 גרם מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
1 ממיסים יחד על בן מארי את החמאה והשוקולד.
2 מקציפים את הסוכר והביצים על מהירות גבוהה במשך 7-10 דקות עד לקצף אוורירי ובהיר. כאשר הביצים מוקצפות והשוקולד והחמאה נמסו מזלפים את מסת השוקולד לתוך הביצים תוך כדי ערבוב. מקפלים פנימה את הקמח והאבקת אפייה.
3 בעזרת פלטה משטחים את המסה בתבנית אפייה ומפזרים את הפיסטוקים הקצוצים. אופים בתבנית תנור סטנדרטית עם נייר אפייה או סיליקון על 170 מעלות בערך 10-12 דקות.
4 לאחר האפייה מעבירים למקרר לחצי שעה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
5 להכנת הגנאש (רצוי לילה קודם): מרתיחים יחד את הטרמולין, גלוקוז ואת הכמות הקטנה של השמנת המתוקה ושופכים את הכל על השוקולד.
6 מעבדים עם בלנדר מוט, מוסיפים תוך כדי את כמות השמנת הגדולה.
7 מעבירים את המסה למקרר ללילה. ביום למחרת מקציפים עם וו גיטרה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק קוטר 10 מ"מ. מזלפים את הקרם על תחתיות הבראוניז ומעבירים למקפיא לפחות ל-4 שעות.
8 מכינים את הציפוי: ממיסים את הכל יחד על בן מארי ויוצקים על הקרמבואים הקפואים.