אוכל
צילום׃ none

מגדל כבדי עוף, שזיפים מקורמלים וקדאיף

מנה ראשונה מרשימה עם שכבות של כבד, שזיפים מקורמלים ושערות קדאיף מוזהבות

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם כבד עוף צלוי באש פתוחה (לשומרי כשרות)

2 בצלים אדומים

כף סוכר חום

16 שזיפים מיובשים מגולענים

4 שזיפים טריים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

חצי כוס יין אדום

מלח

פלפל שחור

שמן זית

100 גרם שערות קדאיף טריות

אופן ההכנה:

1 הכנת כבד העוף: קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד להתרככות מלאה והזהבה. מוסיפים את הסוכר, את השזיפים המיובשים והטריים. מטגנים יחד מספר דקות ומוסיפים את היין האדום. מבשלים עד להתאדות האלכוהול ועד שהשזיפים הטריים רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

2 במחבת אחרת מחממים 8 כפות שמן זית ומטגנים את כבדי העוף עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל.

3 מערבבים בקערה את שערות הקדאיף עם כף שמן זית.

4 מרפדים תבנית עם נייר אפייה ועליהם מניחים 4 רינגים בקוטר 6-8 ס"מ. מתחילים בבניית המגדל: מניחים בשכבה הראשונה את כבד העוף, מעל את תערובת הבצל והשזיפים ומעל את הקדאיף.

5 אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבת הקדאיף (כ-8-12 דקות).

6 בעזרת מרית מעבירים את המגדל עם הרינג לנייר סופג לספיגת עודפי הנוזלים ואז מעבירים לצלחת הגשה ומסירים את הרינג.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!