אוכל

גלילות חצילים ממולאות בבקר לצד סלט חציל תאילנדי

אחד הירקות הפופולרים ביותר בעולם הטיגון נותן הופעת אורח מרשימה אצלכם בצלחת

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לגלילות החצילים

חציל איטלקי גדול פרוס לאורך לפרוסות של כ1.5 ס״מ

כמון

קורט גרגירי כוסברה טחונים

צרור פטרוזיליה

1 בצל לבן בינוני

250 גרם בקר טחון עם שומן כבש

100 גרם ריקוטה 5%

2 שיני שום כתושות

כפית שטוחה של כמון

שמן זית לטיגון

מלח

פלפל

לסלט התאילנדי

2-3 חצילים תאילנדים (מיקרו חציל)

3 מלפפונים

בצל סגול בינוני, קצוץ

חופן שמיר קצוץ, ללא גבעולים

1 גביע שמנת חמוצה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הגלילות:

1 את פרוסות החצילים זורים במעט מלח גס, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה. מסירים ומניחים על נייר סופג עד שהן קרות.

2 את הפטרוזיליה והבצל קוצצים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה גסה- לא מחית! מערבבים אל תוך הבשר. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וגרגירי הכוסברה.

3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את התערובת עד שהבשר מוכן ואף מעט זהוב. מעבירים לקערה כדי שיתקרר מעט.

4 כדי להרכיב את הגלילות, מורחים על כל פרוסה של חציל שכבה של ריקוטה. מפזרים מעט מהשום הכתוש ומניחים כף נדיבה מהבשר בצד המעט רחב יותר של הפרוסה, ומתחילים לגלגל.

אופן הכנת הסלט:

1 את החציל חותכים לפרוסות ולאחר מכן לאורך (למעין גודל של גפרור).

2 את המלפפון מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות דקות בגודל של החציל.

3 מערבבים פנימה את הבצל והשמיר, מוסיפים את השמנת החמוצה, מלח ופלפל.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) – גלילות חצילים ממולאים בבקר:

אנרגיה543 קלוריות
חלבונים38 גרם
פחמימות31 גרם
שומנים30 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) – סלט חציל תאילנדי:

אנרגיה203 קלוריות
חלבונים7 גרם
פחמימות25 גרם
שומנים9 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה