אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שוקולד עם קצפת

בין כל השמרים והמרנגים, לפעמים אנחנו פשוט רוצים לחזור למקורות, לעוגת שוקולד טובה ועסיסית עם הר נאה של קצפת - כזאת שמכניסים לפה והעיניים נעצמות מאליהן. קורה לכם גם?

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 31/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 325 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמן

3 ביצים L

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

240 מ"ל (1 כוס) חלב

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

70 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו

210 גרם (כוס וחצי) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד צ'יפס

לקצפת:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

שוקולד מגורר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 טורפים בקערה שמן, ביצים, שמנת, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3 מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס.

5 אופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.

6 קצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה מאוד.

7 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות צפופות על העוגה.

8 מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

הערות:

* העוגה תישמר בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים.

* אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, חלב או לבן לפי הטעם.

* אפשר לקשט באגוזים קצוצים או סוכריות צבעוניות.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר עפנו פה על פוקצ'ה אנטיפסטי