אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

כדורי טונה מטוגנים עם סלט אטריות אורז חמצמץ

אחת הסיבות שאנחנו אוהבים את המטבח האסייתי היא שגם המנות המורכבות שבו לא דורשות הרבה יותר מערבוב. שימו לב, ככה מכינים גורמה אסייתי בפחות מ-45 דקות

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 10/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אל תיתנו לרשימת המרכיבים הארוכה להבהיל אתכם. כל שלבי ההכנה פשוטים מאוד, וכוללים בעיקר ערבוב. את הכוסברה אפשר להשמיט אם לא אוהבים, אבל שלא תעזו לגעת בטחינה. היא גם מדביקה את תערובת הטונה וגם נותנת טעם שומשום שמשתלב מצוין במטבח האסייתי.

מרכיבים (4 מנות):

למיונז סריראצ'ה:

רבע כוס מיונז

כף רוטב סריראצ'ה חריף (אם אין, אפשר להמיר ברוטב צ'ילי חריף)

כפית מיץ לימון

לסלט:

200 גרם אטריות אורז דקות

2 כפות חומץ

2 כפות בוטנים קלויים, ללא הקליפה, להגשה

צנון חתוך לגפרורים דקים

בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד

כוס כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות

רבע כוס עלי כוסברה, להגשה

לרוטב הסלט:

כפית שמן שומשום

2 כפות חומץ

כף סוכר

3 כפות רוטב דגים (פיש-סוס). אם אין, פשוט להשמיט מהמתכון

3 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

3 כפות בצל ירוק קצוץ

לכדורי הטונה:

2 קופסאות טונה לאחר סינון (בערך כוס)

בצל קטן, קצוץ גס

2 שיני שום

חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

רבע כוס עלי כוסברה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

רבע כפית גרידת לימון

3 כפות טחינה גולמית

כף פירורי לחם

חצי ליטר שמן קנולה, לטיגון

לבלילת טמפורה:

כוס קמח לבן

2 כפות קורנפלור

רבע כפית אבקת אפייה

שמינית כפית אבקת שום

חצי כפית מלח

כוס מים קרים מאוד

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי המיונז ושומרים בקירור.

2 מכינים את הסלט: משרים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב. מעבירים את האטריות הארוכות לקערה וקוצצים אותן מעט בעזרת מספריים. מתבלים במעט חומץ.

3 מערבבים את כל חומרי הרוטב לסלט ושומרים בצד. מרסקים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון בפולסים לחתיכות גסות. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, הצנון, הבצל והכרוב לאטריות ומערבבים.

4 טוחנים את כל מרכיבי כדורי הטונה פרט לטחינה הגולמית במעבד מזון למחית פירורית. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.

5 לוקחים כפית מהמלית, מועכים מעט ומגלגלים בידיים לכדורים קטנים בגודל דובדבן. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

6 מכינים בלילת טמפורה: מערבבים את כל חומרי הבלילה במטרפה ומניחים במקרר עד השימוש.

7 מחממים חצי ליטר שמן קנולה בסיר קטן. כדי לדעת אם החום מספיק מכניסים ידית של כף עץ. אם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן לטיגון (לחלופין, אפשר להכניס לשמן טיפה מתערובת הטמפורה. אם היא מתנפחת, צפה ונוצרות סביבה בועות – השמן מוכן).

8 טובלים בעדינות את כדורי הטונה בבלילה ומטגנים כ-3 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ לטגן בכל פעם רק מספר קטן של כדורי טונה, כדי שחום השמן לא יירד.

9 להגשה: מניחים מעט מסלט האטריות במרכז הצלחת ומפזרים בוטנים מרוסקים וכוסברה. מסדרים מסביב את כדורי הטונה ומגישים לצד המיונז.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תירס מעולם אחר

>> שמעתם שאבי לוי פותח מסעדה בתל אביב?