קרפלך
בפסח אין שאלה, עם מרק העוף מגישים צמד קניידלך. אבל מה בראש השנה? לא יודעים מה איתכם, אנחנו מתכוונים - לראשונה בחיינו! - להגיש מרק עם קרפלך מעשה ידינו בארוחת החג, רק עדיין לא החלטנו מה יהיה בפנים
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לבצק קרפלך:
כוס מים
כפית מלח
2 כוסות קמח
2 חלמוני ביצה
כף שמן זית
אפשרויות למילוי:
כבד קצוץ
תבשיל בשר מפורק
תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים עם המון בצל מטוגן, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר קטן את המים עם המלח. מוסיפים כוס אחת של קמח ומערבבים מהר מאוד עד לקבלת גושים.
2 מעבירים את הבצק לשיש, מוסיפים לו את כוס הקמח הנוספת ומתחילים ללוש.
3 תוך כדי לישה מוסיפים את החלמונים ושמן הזית. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
4 מרדדים דק את הבצק (אני אוהבת קרפלך דקים ממש, כ-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס.
5 מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מילוי, מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים היטב, שלא יתפרק. מחברים את שני הקצוות של חצי הירח שהתקבל ומהדקים.
6 מבשלים בסיר עם מרק או מים מומלחים (עם או בלי תבלינים נוספים) עד שהקרפלך צפים.
ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
המתכון עלה כאן לראשונה בספטמבר 2022