אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

סלט בשר ותפוחי עץ

סלט מרענן על מצע אורגולה

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כ-300 גרם בשר בקר צלוי או מבושל, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קטן קצוץ דק
3 מקלות סלרי קצוצים
2 תפוחי גרני סמית קלופים ומגורענים, חתוכים לקוביות, ומעורבבים עם מעט מיץ לימון
1/2 כוס פקאנים קלויים שבורים גס
1 צרור עלי ארוגולה (רוקט) שטופים ומיובשים, או ראש חסה קטן

לרוטב

4 כפות מיונז משובח
2 כפיות שורש חזרת מגורר (או 4 כפות חזרת לבנה מוכנה)
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים בשר, בצל, סלרי, תפוחים ופקאנים. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לתערובת הבשר והירקות. מסדרים את הארוגולה או החסה בקערת הגשה ואת הסלט על הארוגולה. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה