אוכל
צילום׃ עודד קרני

תפוחי אדמה עם עגבניות בתנור

חגיגה של ירקות בתנור

פנינה ויוסי מס, חוות התבלינים | עושים חיים וטעים | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 תפוחי אדמה
3 בצלים גדולים
4 כפות אורגנו יבש
4 עגבניות קלופות
שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ומאדים אותם. חותכים את הבצל לפרוסות דקות (כחצי ס"מ). בקערה קטנה מערבבים כוס שמן זית עם 3 כפות אורגנו ומלח פלפל. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה, כך שיהיו מצופות. בינתיים, מטגנים את הבצל במחבת, בשמן זית. בתבנית קטנה מניחים את פרוסות תפוחי האדמה והבצלים צפוף, בצורת רעפים. מעל השכבה הזו שמים את העגבניות המקולפות ומעליהן מפזרים עוד אורגנו ופלפל. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה, עד שהמאפה ישחים.