אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט רענן של חיטה אגוזים ותפוזים

שילוב טעמים מעודן ומענג

רות אוליבר | mako | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

סלט

1 כוס חיטה מושרית למשך לילה שלם במים קרים
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
100 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
100 גרם צימוקים שחורים קטנים
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 תפוזים קלופים ומפולטים (ללא הגרעינים והמעטפת הלבנה שמכסה את התפוז)
1 פלפל אדום קוביות
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים גס

רוטב

4 כפות דבש
מיץ מתפוז אחד
6 כפות שמן
4 כפות חומץ פטל
פלפל גרוס
מלח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החיטה ומסננים מניחים את החיטה בסיר מלא מים ומביאים לרתיחה, חמש דקות אחרי רגע הרתיחה מסירים את הסיר מעל הכיריים, מסננים את המים, שוטפים את החיטה היטב במים קרים ומניחים לה להצטנן. מעבירים את החיטה לקערה ומוסיפים לה את הירקות, התפוז, הפטרוזיליה האגוזים והצימוקים. מכינים את הרוטב בצנצנת עם מכסה תואם מערבבים את חומרי לרוטב אחיד, יוצקים על הסלט מערבבים ומגישים.