סלט חסה - עם רוטב ויניגרט
סלט ירוק הוא מהמנות האלה שהכי פשוט להכין, אבל איכשהו הן אף פעם לא יוצאות טוב. גם אנחנו חווינו את הבעיה הזו - עד שניסינו את המתכון הזה. לא יודעים מה אתכם, אנחנו גוזרים ושומרים לראש השנה וחיים בראש שקט
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 ראשים של חסות שונות (כדאי להשתמש בחסה מסולסלת, חסת סלנובה ו/או חסת משי)
2 מלפפונים
חצי בצל סגול בינוני או אחד קטן
חופן שקדים פרוסים, קלויים
4 תאנים
גרגירים מחצי רימון
לרוטב ויניגרט:
כפית וחצי דבש
חצי כף חרדל דיז'ון
קורט מלח
שן שום, כתושה
כף וחצי חומץ בלסמי
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לקערה. טורפים, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.



2 מפרידים את עלי החסה, חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים, פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות וחותכים את התאנים.


3 מעבירים לקערה גדולה את החסה, המלפפונים והבצל. לפני ההגשה מתבלים בוויניגרט ומפזרים את השקדים, התאנים והרימונים.
* שימו לב - לא חייבים להשתמש בכל הוויניגרט. מוסיפים קצת, מערבבים כך שכל העלים ייעטפו ברוטב ורק אז מחליטים אם להוסיף עוד.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו כריך אומאמי משגע
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה