אוכל
צילום׃ עודד קרני

עגבניות ממולאות בעדשים

מעדן עגבניות ייחודי וטעים

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏‏3 כוסות מרק צח מירקות‏
כוס עדשים חומות
כוס בצל קצוץ
רבע כוס גבעולי סלרי קצוצים
כף שום כתוש
‏24 עלי תרד בינוניים‏
‏6 עגבניות קלופות ומרוקנות‏
רוטב שעועית לבנה (ראו ממרחים)‏ .

אופן ההכנה:

בסיר גדול מערבבים יחד מרק, עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- ‏‏35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. ‏ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏ בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ‏ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – ‏‏4 עלי תרד. ‏ יוצקים את רוטב השעועית לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או ‏עד שהעגבניות מתחממות היטב.