סלט עגבניות ושעועית לבנה
סלט נהדר שהוא ארוחה קלה בפני עצמו: עגבניות, בצל סגול ואפשר גם פלפל חריף אם אתם אמיצים, ביחד עם שעועית בובס וקרעי פיתה צלויה עם סומאק ושמן זית. טיפ שלנו: תכפילו כמויות. סלט מפתיע, בריא וסופר סופר טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
250 גרם (חצי שקית) שעועית בובס, מושרית למשך הלילה עם כפית סודה לשתייה
פיתה אחת
שמן זית
חצי כפית סומאק, ועוד לפיזור על הפיתה
4-5 עגבניות
חצי בצל סגול
חופן של כוסברה
מלח
חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1 מסננים את השעועית מנוזלי ההשריה, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה במכסה סגור. מסירים את הקצף, מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי (ראו הערות).

לאתר סוגת2 חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים דקים. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים סומאק. מעבירים לתנור – למצב גריל – עד שהפיתה נקלית (משהו כמו 4 דקות).
3 קוצצים את העגבניות גס, פורסים את הבצל וקוצצים את הכוסברה.
4 חותכים את הפיתה לחתיכות ומעבירים יחד עם השעועית, העגבניות, הבצל והכוסברה לקערה. מוסיפים חצי כפית סומאק, מלח, שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם.
>> לבלוג של עידית - טעים!
הערות:
* ככל שתשרו יותר את השעועית, כך תוכלו לבשל אותה פחות. אני השריתי אותה במשך 16 שעות ובישלתי במשך כשעה.
* אפשר לשמור קצת מקרעי הפיתה הקלויה לפיזור מעל הסלט, רגע לפני ההגשה.
* אפשר להוסיף לסלט חצי פלפל ירוק חריף, פרוס.
* כדאי להכין את כל חבילת השעועית (500 גרם) ולהשתמש בחצי השני למטרות אחרות או להקפאה (או פשוט להכפיל את כמות הסלט).