אוכל
וידאו WMV׃ mako

סלט שורשים של רונן עזר

תערובת מופלאה של מרקמים וטעמים

רונן עזר | rest | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט

עלי חסות ועלי בייבי
1 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 שומר פרוס דק
1 קולרבי
1 סלק פרוס דק מאוד
מעט מלח גס
50 גרם אגוזי מלך קלויים
מעט שמן זית

לויניגרט

1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
גליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפות סילאן
מעט פלפל ומלח
1/2 כף סומק
3/4 כוס שמן זית
מעט עלי תימין

אופן ההכנה:

מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות מערבבים יחד בקערה את שורשי פטרוזיליה וסלרי, גזר, שמן זית, המלח והפלפל. מעבירים את הירקות לתבנית אפייה וקולים בתנור החם כ- 10 דקות. מוציאים את הירקות מהתנור ומעבירים אליו את הסלק. צולים עלי הסלק בתנור עם מלח גס כ-20 דקות, עד שהם הופכים פריכים. בינתיים מכינים את הויניגרט: מניחים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט השמן ומערבבים בעזרת מטרפה. כשהחומרים מתאחדים מתחילים להוסיף את השמן תוך כדי ערבוב עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבל רוטב סמיך. הרכבת הסלט: מערבבים את החסה עם השורשים הקלויים מוסיפים את הויניגרט, מערבבים ומוסיפים את דפי הסלק ואגוזי המלך הקלויים.