אוכל
צילום׃ איתי ספיבק

סינייה דג ים על מצע של טחינה חמימה

מוגש עם בצלים מטוגנים, טאסוס, שרי צלויות וסלט שעועית חמצמץ

עומר מילר | | פורסם 01/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם מוסר ים
1 כף גרגירי כמון קלויים
5 יחידות הל
1 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
1 כוס טחינה לימונית
2 בצלים לבנים
1/2 כוס שמן קנולה
4 עגבניות שרי טרי
1/2 פלפל צילי ירוק
מיץ לימון לפי טעם
4 זיתי טאסוס
1/2 כוס שעועית תורכית
2 צנון
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס בצל ירוק
1 בצל סגול
שמן זית
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות. 1. קולים את כל התבלינים היבשים וטוחנים. שומרים במקפיא. 2. מנקים את הדג לחלוטין מעור ועצמות. מחלקים למנות של 50 גרם. 3. מתבלים את הדג בתערובת התבלינים, שמן הזית, מלח ופלפל שחור. 4. במחבת מטגנים בשמן קנולה בצלים עד להזהבה וריכוך מוחלט. 5. מערבבים את הבצלים המוזהבים עם הטחינה הלימונית. 6. סוגרים היטב את הדג על הגריל. שופכים 2 כפות של טחינה ובצלים על הפילה של הדג ומכניסים לתנור (בחום של 250 מעלות) ל-6 דקות. 7. בקערת ערבוב שמים את הצנון, השעועית, הבצל הירוק, הכוסברה, הבצל הסגול, עגבניות השרי, זיתי הטאסוס והצ'ילי ומערבבים. מתבלים במיץ לימון ושמן זית. 8. מסדרים את הדג על הצלחת ועליו את הסלט.