סלט ברבוניות
ברבוניות אפויות נחות על מצע חסה רענן ומוגשות בויניגרט הדרים מתקתק
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 03/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
½ ק"ג ברבוניות
קולורבי
צנוניות
רשאד
חסה ערבית
לימון
תפוזי דם
שמן זית
מלח ים
גרגירי כוסברה
כלים
מסחטת מיץ
קרשים
סכינים
קערות ערבוב
תבנית
מלקחיים
פלטה
מטרפות קטנות
מכתש ועילי
אופן ההכנה:
1 מפלטים את הדגים.
2 מדליקים תנור רק על החלק העליון (הגריל) ומחממים לחום גבוה.
3 מתבלים את הדגים עם מלח וגרגירי כוסברה טחונים.
4 מסדרים את הפילטים בתבנית עם העור למעלה ובוזקים שמן זית ומלח ים מעל.
5 צולים בתנור שחומם מראש למשך 2-3 דקות.
6 חותכים את החסות, הקולרבי והצנון.
7 מפלטים תפוזי דם וסוחטים מיץ לקערה. מוסיפים שמן שית, מלח וגרגירי כוסברה טחונים (במכתש ועלי).
8 מתבלים את הסלט ברוטב ומסדרים אותו בצלחות הגשה.
9 מוציאים את הברבוניות מהתנור, מסדרים מעל הסלט ומגישים.