אוכל
צילום׃ חגית גורן

דג פיקנטי על מצע ירקות

מתכון למנת חריפה ופשוטה, רק רבע שעה עבודה ויש לכם דג על מצע פרוסות תפוחי אדמה, גזר ופלפלים

פסקל פרץ-רובין | mako אוכל | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

8-6 פרוסות נסיכת הנילוס

1 כפית מלח

2 פלפלים חריפים ירוקים (או פלפלת חריפה גרוסה)

1/2 כוס שמן

8 שיני שום, פרוסות

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

1 תפוח אדמה, חתוך לפרוסות

2 גזרים, חתוכים לפרוסות

4 פלפלים אדומים, פרוסים

1 לימון, פרוס דק

1 כוס מים

1 כף פפריקה חריפה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

15 גבעולי כוסברה, קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.

2 חוצים את הפלפלים החריפים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.

3 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, מפזרים בתחתית את הפלפלים וחצי מכמות השום והפטרוזיליה.

4 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והגזר, הפלפלים והלימון. מניחים מעל את פרוסות הדג ומעליהן את שארית השום והפטרוזיליה.

5 מערבבים בצלוחית את המים והתבלינים ויוצקים על הדגים. מבשלים מכוסה על אש בינונית כ-30 דקות.

6 מפזרים כוסברה ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יכסה את נתחי הדג. מבשלים 10 דקות נוספות.