דג פיקנטי על מצע ירקות
מתכון למנת חריפה ופשוטה, רק רבע שעה עבודה ויש לכם דג על מצע פרוסות תפוחי אדמה, גזר ופלפלים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
8-6 פרוסות נסיכת הנילוס
1 כפית מלח
2 פלפלים חריפים ירוקים (או פלפלת חריפה גרוסה)
1/2 כוס שמן
8 שיני שום, פרוסות
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 תפוח אדמה, חתוך לפרוסות
2 גזרים, חתוכים לפרוסות
4 פלפלים אדומים, פרוסים
1 לימון, פרוס דק
1 כוס מים
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
15 גבעולי כוסברה, קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.
2 חוצים את הפלפלים החריפים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.
3 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, מפזרים בתחתית את הפלפלים וחצי מכמות השום והפטרוזיליה.
4 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והגזר, הפלפלים והלימון. מניחים מעל את פרוסות הדג ומעליהן את שארית השום והפטרוזיליה.
5 מערבבים בצלוחית את המים והתבלינים ויוצקים על הדגים. מבשלים מכוסה על אש בינונית כ-30 דקות.
6 מפזרים כוסברה ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יכסה את נתחי הדג. מבשלים 10 דקות נוספות.