פילה לוקוס על ברוסקטה עם סלט קלויים
מצע של סלט חצילים קלויים, ברוסקטת שום מהירה ופילה לוקוס עסיסי שמתחברים בפה באופן מושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
1 פילה שלם של דג
2 חציל באלדי
4 עגבניות
2 בצל יבש
2 פלפל ירוק חריף
נענע
פטרוזיליה
שמן זית
מלח ים
לחם כפרי צרפתי
2 שיני שום
כלים
קרשי חיתוך
סכיני שף
פינצטות לדגים
מלקחיים
רשתות לחצילים
קערות ערבוב
מחבת סוטג' טפלון
פלנצ'ה
סכין לחם
אופן ההכנה:
1 קולים את החציל על האש.
2 מלהיטים פלנצ'ה ומניחים עליה את העגבניות, הבצל והפלפל החריף.
3 פורסים לחם, מסדרים את הפרוסות בתבנית, בוזקים שמן זית ואופים עד שמזהיב. מוציאים ומגרדים על הברוסקטה שן שום.
4 מחממים מחבת טפלון עם שמן זית. חותכים נתחים מהפילה דג, ממליחים ומניחים במחבת על העור. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
5 במקביל מורידים את הירקות הקלויים מהאש: מקלפים את החציל וקוצצים אותו ואת יתר הירקות הקלויים.
6 קוצצים חופן נענע וחופן פטרוזיליה, מערבבים הכל ומתבלים עם מלח ושמן זית.
7 בצלחת קערתית מסדרים כף יפה של סלט קלויים, ברוסקטה ופילה דג מעל.