אוכל

פילה לוקוס על ברוסקטה עם סלט קלויים

מצע של סלט חצילים קלויים, ברוסקטת שום מהירה ופילה לוקוס עסיסי שמתחברים בפה באופן מושלם

חיים כהן | מבשלים ביחד | פורסם 03/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 פילה שלם של דג
2 חציל באלדי
4 עגבניות
2 בצל יבש
2 פלפל ירוק חריף
נענע
פטרוזיליה
שמן זית
מלח ים
לחם כפרי צרפתי
2 שיני שום

כלים

קרשי חיתוך
סכיני שף
פינצטות לדגים
מלקחיים
רשתות לחצילים
קערות ערבוב
מחבת סוטג' טפלון
פלנצ'ה
סכין לחם

אופן ההכנה:

1 קולים את החציל על האש.

2 מלהיטים פלנצ'ה ומניחים עליה את העגבניות, הבצל והפלפל החריף.

3 פורסים לחם, מסדרים את הפרוסות בתבנית, בוזקים שמן זית ואופים עד שמזהיב. מוציאים ומגרדים על הברוסקטה שן שום.

4 מחממים מחבת טפלון עם שמן זית. חותכים נתחים מהפילה דג, ממליחים ומניחים במחבת על העור. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.

5 במקביל מורידים את הירקות הקלויים מהאש:  מקלפים את החציל וקוצצים אותו ואת יתר הירקות הקלויים.

6 קוצצים חופן נענע וחופן פטרוזיליה, מערבבים הכל ומתבלים עם מלח ושמן זית.

7 בצלחת קערתית מסדרים כף יפה של סלט קלויים, ברוסקטה ופילה דג מעל.