צילום׃ עמרי אנדרס צורף
פילה לוקוס על מצע סלט נבטי חמנייה
ברוטב לימון סלק
טארק שהואן |
| פורסם 19/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
פילה לוקוס
למרינדה של הדג
1 כף שמן זית
1 כף עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
1 כפית שמן שומשום
לרוטב:
מיץ משני לימונים
1 כף קוביות סלק אדום
כוס שמנת מתוקה
אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם
1 שן שום כתוש
עלי תמין
לסלט :
חבילה של נבטי חמנייה שטופים
כף מיץ לימון ושמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 1. הכנת הדג: משרים את הדג עם כול החמרים של המרינדה לחצי שעה. 2. מכניסים את הדג לתנור ואופים 7 דקות או עד שהדג מוכן. 3. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים את השום והתימין טיגון קל. מוסיפים את הסלק, השמנת והמיץ של הלימון ומתבלים. 4. הכנת הסלט: מערבבים בקערה את הנבטים עם השמן והלימון. 5. הרכבת המנה: בצלחת מניחים את הסלט מעליו את הדג ומעל יוצקים את הרוטב.