אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פילה לוקוס על מצע סלט נבטי חמנייה

ברוטב לימון סלק

טארק שהואן | | פורסם 19/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

פילה לוקוס

למרינדה של הדג

1 כף שמן זית
1 כף עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
1 כפית שמן שומשום

לרוטב:

מיץ משני לימונים
1 כף קוביות סלק אדום
כוס שמנת מתוקה
אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם
1 שן שום כתוש
עלי תמין

לסלט :

חבילה של נבטי חמנייה שטופים
כף מיץ לימון ושמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 1. הכנת הדג: משרים את הדג עם כול החמרים של המרינדה לחצי שעה. 2. מכניסים את הדג לתנור ואופים 7 דקות או עד שהדג מוכן. 3. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים את השום והתימין טיגון קל. מוסיפים את הסלק, השמנת והמיץ של הלימון ומתבלים. 4. הכנת הסלט: מערבבים בקערה את הנבטים עם השמן והלימון. 5. הרכבת המנה: בצלחת מניחים את הסלט מעליו את הדג ומעל יוצקים את הרוטב.