אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

פיש אנד צ'יפס

נכון, מדובר בארוחה שכולה על טהרת הטיגון, אבל תודו שמדובר באוכל הכי כיפי ומתפצפץ בפה שיש

ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר | פורסם 29/03/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 449 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק״ג פילה דג ים לבן (אינטיאס, פלמידה לבנה, לוקוס), ללא עור ועצמות
שמן לטיגון עמוק
קמח לקימוח

למשרה

3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
1 כף קליפת לימון, מגוררת
2 כפות עלי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס

לבלילה

1 כוסות קמח תופח
1 ביצה כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
מעט שבבי צ׳ילי חריפים
מלח, פלפל
1 כוס בירה

לצ'יפס

1 ק״ג תפוחי אדמה (רצוי אדומים), קלופים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

להכנת הדגים: 1. חותכים את נתחי הפילה לרוחבם לפיסות אלכסוניות ברוחב של 4-3 ס״מ. 

2 מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים בם את הדגים 30-20 דקות. 

3 מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, הביצה, הפטרוזיליה, הצ׳ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה בערבוב ומערבבים לבלילה חלקה ודי דלילה. שימו לב: הבלילה צריכה להיות די נוזלית. כך הדג יצופה בשכבה די דקה, כמעט שקופה. 

4 מחממים שמן לטיגון עמוק. 

5 טובלים את נתחי הדגים בקמח ומנערים מקמח עודף. אחר כך טובלים אותם בבלילה, מנגבים מבלילה עודפת על שולי הקערה ומכניסים לשמן החם. מטגנים עד שהדגים מזהיבים יפה. מוציאים, מספיגים ומגישים מיד (ראו הערות לטיגון בעמוד 138).

להכנת הצ׳יפס: 1. חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות עבות. 

2 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מכניסים אליו חופן של אצבעות תפוחי אדמה (לא יותר מדי, כדי לא להוריד מדי את חום השמן בבת אחת). מטגנים את הצ׳יפס עד שהם רק מתחילים להזהיב (80-70 אחוזים מהזמן הכולל הדרוש לטיגון). מוציאים מהשמן ומניחים במסננת (ראו הערות לטיגון בפתיח למתכון). 

3 לפני ההגשה מחממים שוב את השמן ומטגנים את הצ׳יפס שוב עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק. ממליחים ומגישים ליד הדגים המטוגנים, ואפשר ויפה להגישם בקונוסים מנייר.